Beloved Daughter
Jij bent waardevol

 

 

 

 

Jij bent waardevol

                                                                                            

God is dol op je… Als Hij een portemonnee zou hebben, zou jouw foto erin zitten. Als Hij een koelkast zou hebben, zou je tekening er opgeplakt zijn.

Elk voorjaar stuurt Hij je bloemen en elke morgen een zonsopgang.                                         

Als je wilt praten luistert Hij altijd.

Hij kan wonen waar Hij maar wil in het hele universum en Hij koos in jouw hart. Je kunt er niet omheen. Hij is gek op je.

Misschien vind je het moeilijk om te geloven dat God je bij naam kent…maar dat is wel zo. Geschreven op zijn hand. Gesproken door zijn mond.

Gefluisterd door zijn lippen. Jouw naam. Jouw naam staat in de palm van mijn handen (Jesaja 49:16) Ons hart is niet groot genoeg om de zegeningen te bevatten die God wil geven. 

Probeer daarom dit eens:

De volgende keer dat je ademloos naar zonsopgang kijkt.. of sprakeloos naar een bloemenweide… doe dan even helemaal niets. Zeg niets en luister naar het fluisteren van de hemel: vind je het mooi?

Ik heb het speciaal voor jou gedaan. Als wij alle cadeaus geven om onze liefde te laten zien, hoeveel meer zou Hij dat niet doen?

Hij had de wereld ook plat en grijs kunnen maken.. maar dat deed Hij niet. Hij schilderde de zonsopgang uitbundig oranje…en koos blauw voor de hemel. Was Hij verplicht om de vogels te laten zingen? Of je majesteit van de rollende donder? Waarom gaf Hij bloemen hun geur?

Misschien omdat Hij de uitdrukking op je gezicht geweldig vindt. Dus beloof me dat je dit nooit zult vergeten.. je bent er niet per ongeluk of zomaar.. je bent een cadeautje voor de wereld, een kunstwerk van God met zijn handtekening erop. Je bent geweefd (Psalm 139:13) Je bent geen lopendebandwerk.

Je komt niet uit een fabriek. Je bent zorgvuldig gepland, bijzonder begaafd, en met liefde op deze aarde geplaatst… door de Meesterlijke Maker.

Hij vindt je het leukste wat er in tijden gebeurd is. Kijk eens wie er langs de lijn staat: dat is God, die je aanmoedigt bij je wedloop. Kijk voorbij de finish daar staat God voor je te klappen. God is er voor jou.

Als er een boom in de hemel is heeft Hij je naam in de stam gekerfd.

Misschien wil je God niet lastigvallen met je pijn, maar bij God kun je alles neerleggen. Hij wacht op je om je te omarmen, of je nu slaagt of faalt.

Je hemelse Vader is helemaal gek op jou en Hij wil alleen maar die liefde met je delen. Niet gebonden door de tijd, want God ziet ons allemaal.

Hij zag ons voordat we geboren werden. En wat Hij ziet bevalt Hem uitstekend. Diep ontroerd komt de Sterrenmaker naar ons toe een voor een en zegt: ‘jij bent mijn kind en Ik houd ontzettend veel van je’ Ik weet dat je op een dag om zult draaien en bij me weg zult lopen.

Maar Ik wil dat je weet dat Ik al een weg terug heb voorbereid.                                 

Je hebt het hart van God verovert. Hij vindt het vreselijk om zonder jou te leven. Gods droom is jou met Hem verzoenen. En het pad naar het kruis vertelt ons hoever God wil gaan om ons terug te roepen. Het wezenlijke van de liefde is dat niet wij God hebben liefgehad, maar dat Hij ons heeft liefgehad door zijn Zoon naar de aarde te sturen voor onze zonden. Dat is hoeveel ik van je houd.

God doet meer dan alleen je fouten vergeven; Hij verwijdert ze! We hoeven ze alleen maar naar Hem te brengen. Je kunt met God praten, want Hij luistert.                                       

Laat een traan over je wang biggelen, en Hij zal hem afvegen. Hij heeft zijn engelen gestuurd om ervoor te zorgen dat de Heilige Geest in je komt wonen.

Zijn kerk om je te bemoedigen, en zijn woord om je de weg te wijzen. Hoe graag je Hem ook wilt zien Hij wil jouw nog liever zien. Als je Gods hart wilt ontroeren gebruik dan de naam zoals Hij zo graag hoort. Noem hem ‘vader’.

Jij bent waardevol!

 

(Celaine Vonk)

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Beloved Daughter!
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

Draw me close to you

Never let me go

I lay it all down again

To hear you say that I'm your friend

Help me find a way to

bring me back to you

Chorus:

You're all I want,

You're all I've ever needed

You're all I want,

Help me know you are near

You are my desire

No one else will do

Cause no one else Can take you place

To feel the warmth of Your embrace

Help me find a way to bring me back to you

Chorus:

You're all I want,

You're all I've ever needed

You're all I want,

Help me know you are near

  
 
 
 
 

Meer van Beloved Daughter:

    Afgesloten Hof

    Beautiful Place

    Beloved Court

    Beloved Daughter

    Beloved Garden

    Beloved Place

    Beloved Woman

    Bride of Christ

    Daughter of Christ

    Deserted Place

    Desolate Place

    God's garden

    Holy Place

    Hooglied

    Lonely PLace

    Lovely Garden

    Oase

    Resting Place

    Rose of Love

    Prince of Peace

    Schuilgrot

    Tuin van God

    Toevluchtsoord

    Vreugdebron

    Vredevorst

    

   

 
 
 
 
Zet mij als een zegel op Uw hart,
als een zegel op Uw arm;
want de liefde is sterk als de dood;
de ijver is hard als het graf;
haar kolen zijn vurige kolen,
vlammen des HEEREN.
 
Hooglied 8:6
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laatste reacties
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl